Vječita dilema: BB ili CC krema?

Abecedne formulacije CC i BB krema zauzele su makeup police, ali i tron super hidrirajućim sastavom koji njeguje i pokriva nepravilnosti. Međutim, da li znate čemu služe?

Nijesu iste, ali dijele jednu sličnost – ne osjećaju se na lice, ali se definitivno vidi učinak!

Otkrivamo njihove prednosti, kako biste uvijek bile na strani dobrog izgleda i njege. 

1. Šta je osnova BB krema?

BB krema ili Beauty Balm, u suštini je tonirana hidratantna krema obogaćena vitaminima i antioksidansima koja je namijenjena korekciji nepravilnosti. Nude prozračnu pokrivenost i laganu teksturu, tj. laganije su od pudera, ali teže od tonirane hidratantne kreme, savršen balans prirodnog no-makeup izgleda.

Zbog visoke koncentracije hidratantnih sastojaka, BB kreme ostavljaju prirodan efekt na koži, a uz to sadrže i SPF zaštitu, što ih čini savršenim za svakodnevnu upotrebu!

2. Kako odabrati pravu BB kremu?

Prednost BB krema je to što postoji više vrsta koje pogoduju različitim tipovima kože.  

Savršenom kombinacijom njege i šminke, Lirene BB Professional Skin kreme osvajaju evropsko tržište i pomjeraju granice beauty svijeta! Ukoliko želite matirajući efekat i prirodan ten – ne možete pogriješiti sa kombinacijom jedinstvenih aktivnih sastojaka u nude i light nijansi.

Savršenom kombinacijom njege i šminke, Lirene BB Mattifying kreme osvajaju evropsko tržište i pomjeraju granice beauty svijeta! Ukoliko želite matirajući efekat, prirodnu nijansu i hranljive sastojke – ne možete pogriješiti sa Lirene BB Mattifying kremom koja sadrži hijaluronsku kiselinu i vitamin C za zdrav ten.

Ako imate normalnu ili mješovitu kožu, savršene će biti Holika Holika Moist&Resilient Petit BB ili Holika Holika Sunlight Shimmering Petit BB kreme koje ne začepljuju pore, a daju blistav sjaj! Za osjetljiviju i problematičniju kožu, pokrivanje i rješenje pronađite u Under Twenty Mattifying BB kremi koja će umiriti kožu i prekriti crvenilo antibakterijskim sastavom.

Zahvaljujući mješavini vitamina C i E, prirodne tonirane Bourjois Healthy Mix kreme pokriće nesavršenosti i izjednačiti ten, omogućavajući zdrav, blistav izgled suvoj, beživotnoj koži!

3. Šta su CC kreme?

Ukoliko imate problema sa crvenilom, nesavršenostima i tamnim flekama, najbolja opcija će biti CC krema za korekciju boje, tj. neutralisanje nesavršenosti i neujednačenog tona.

Što se tiče sličnosti sa BB kremom, i CC kreme su lagane teksture, sadrže njegujuće formule i SPF, a neke čak i anti-age svojstva. Međutim, kada govorimo o pokrivnoj moći, CC kreme su višenamjenski lagani proizvod koji će vam pružiti malo više prekrivanja ili služiti kao prajmer ispod pudera.

4. Najbolje CC kreme

Za razliku od BB krema koje su raznovrsnih formulacija zbog tipova kože, sve CC kreme namijenjene su boljoj korekciji, tj. pokrivnoj moći i matiranju.

Pharmaceris Capilar-tone lagana CC krema sadrži zeleni mineralni pigment za korekciju hiperpigmentacije, ali i visokomolekularnu hijaluronsku kiselinu koja zaglađuje kožu i poboljšava njenu elastičnost. Ova farmaceutska korektivna krema, idealna je za sve tipove osjetljive i beživotne kože, a sadrži i SPF 30 pa je možete korisiti tokom cijelog dana.

Ako i vi prizivate u pomoć svjetska čuda kako biste pogodili pravu nijansu CC kreme, mi za vas imamo pravu magiju! Sa razlogom nazvana magičnom, Lirene CC krema sa vitaminom E, u dodiru sa kožom promijeniće boju i prilagoditi se vašem tenu!